Vähän rajumpi koronapeli

Näkymätön noutaja ja tuholainen, koronavirus, iskee kuin purkupallo rakennustyömaalla koko maailman talouteen, puhumattakaan henkilökohtaisista tragedioista mitä se limanuljaska aiheuttaa. Tämä pandemia on jalostanut ihmisiä näkemään mitä kaikkea ollaan menettämässä ja joita olemme tyhmyydessämme pitäneet itsestäänselvyytenä. Nyt riittäisi vähempi, kumpa vaan kaikki olisi normaalia!

Totuuden edessä

Jotkut ovat sitä mieltä että virus tuli tarpeeseen, tilattu, päästetty laboratoriosta tai Jumalan kädestä; hetkinen, minne olimmekaan menossa? Puoli askelta eteenpäin merkitsee nyt vähintään viisitoista taaksepäin. Menee vuosia ennenkuin talous on edes sillä tolalla, jolla se oli ennen koronaa. Puhutaanko jopa kymmenistä vuosista, miljardeista euroista on kuitenkin kysymys. Omasta mielestäni tämä ei tullut tarpeeseen, vaikka kuka olisi lähettänyt. Olisimme pärjänneet ihan hyvin ilman Kiinan vierasta. Olemme jokainen tahtomattamme saaneet kauhean kylmäsuihkuherätyksen. Tulemme ainakin Suomessa varmaan pitkälle syksyyn, jos ei ensi vuoteen asti olemaan varovaisia halaamaan, kättelemään, olemaan metriä lähempänä, ihan vaan koska se on nyt uusi normaali ja maailman meininki.

Onko oppimisen paikka? Tajuaako ihmiskunta, kuinka pieniä olemme kaiken suuren rinnalla? Nyt tarvittaisiin ainakin kotimaassa ne rahat, jotka meiltä vietiin ”jonnekin”, kaiken tämän muun suuren rulijanssin alkutaipaleella, kun yhtäkkiä hyvinvointivaltio Suomi rämpi polvillaan. Arvokkaita suomalaisia yrityksiä (Nokia, Fortum jne, jne…) myytiin suruttomasti ulkomaille ja valtion kassa vaurastui, vain köyhtyäkseen saman tien, koska rahat menivät toisesta taskusta toiseen, eli meitä kupattiin.

Kaksi asiaa ei ole vinksin vonksin!

Suomen mittakaavassa terveydenhuolto on kriisissä, rahat loppu, Suomea rakentaneet vanhukset vietäisiin mieluusti hyötykäyttöasemalle rollaattoreineen, mutta eihän heitä sinnekään huolita.

Ennen koronaa puhuttiin melkein vain rahasta, säästöistä, sijoituksista, ilmastonmuutoksesta (torjunta tärkeä asia vieläkin!) ja minulle tällä hetkellä ajankohtainen asia, asuntomarkkinat ajettiin osittain lehdistön valtavalla sananvoimalla alas. Ei kannata ostaa. Joka ikinen päivä siitä jankutettiin ja onhan se niin, että aivopesu on ennenkin tuottanut tulosta. Mummon ja vaarin laadukkaasti rakennetut omakotitalot, jossa home ei tee pesää, kun siihen aikaan osattiin rakentaa, pistettiin mega-alennusmyyntiin ja pienten luksusasuntojen (?) hinnat keskustan liepeillä (kylki kyljessä) nostettiin arvoon arvaamattomaan. Tolkun ihmiset ihmettelevät. Ne asunnot eivät ole luksusta nähneetkään. Nojaa, onhan ne, riippuu vaan mihin vertaa.

Kaksi hyvää asiaa on nostanut päitään! Maan hallituksen reagointinopeus ja rohkeus on vertaansa vailla. Tiedotus on ensiluokkaista, tiedämme missä mennään, ikävätkin uutiset kerrotaan asiallisesti ja asiantuntevasti. Ei kahta sanaa naisviisikon toimintakyvystä, se on loistava! Toinen asia, terveydenhuollon taloudellisesta kriisistä huolimatta, asiantuntemus, tekniikka ja hoitohenkilökunta hoitajista huippulääkäreihin ovat maailman parhaimmistoa. Suomi ei kysy, Suomelta kysytän!

Hyttysenkokoinen kriisi parvekkeella

Tämäkin teksti tuli äkkipysähtymisen kautta. Isovarvas melkein tuhoutui pudonneen pöytälevyn voimasta ja päivän kärvisteltyäni ensiavussa, sain vastaanotolla huojentavaa tietoa, kaikki oli ollut viittä vailla. Säästyin leikkaukselta, verenvuoto lakkasi ja nivel säästyi millimetrin tarkkuudella. Osaan iloita tästä asiasta, olen ihan oikeasti happy, koska näen miltä kaikelta säästyin. Ei haittaa enää, tästä vaan kohti parantumista ja viheriöitä. Työtkään eivät karkaa mihinkään, herranjestas ja minä olen monta vuotta luullut…

Olemme samassa veneessä

Järki käteen veljet ja sisaret, pysytään aloillamme ja auttakaamme toisiamme ja sairaanhoitoa, kerrankin meitä tarvitaan ihan pois tiehensä järkevään asiaan, eikä meidän tarvitse kuin olla kotona! Leivotaan, luetaan, kuunnellaan musiikkia, kirjoitetaan blogitekstejä ja voidaan yrittää pysyä kärryillä Emmerdalen ja Kaunareitten juonissa. (Vinkki: Kaunarit tarjoaa makeimmat päikkärit). Hömppä on hyvästä, koska rajuja uutisia on se vaihtoehto mitä uutiset syytävät. Kaikki hoitajat, lääkärit, opettajat, kaupan tädit ja sedät, kuljetus- ja palvelutyöläiset: JAKSAMISTA!